Circuit MontcalRun

VI Cursa de Muntanya MontcalRun

SPRINT

9 Km 250 +

Circuit de trail ràpid i divertit pels amants de les curses explosives i corredores. Apte per tota la família, ja sigui corrent o caminant.

Sortirem de la zona esportiva del poble, el atravessarem, i ràpidament ens enfilarem per un seguit de pistes rodadores que ens duran a una zona de corriols i tobogans al mig del bosc.

Amb els seus 250 metres positius la Cursa ens enfilarà fins a l’església romànica de Santa Magdalena de Jonqueras, que hi ha dalt del Puig de Santa Magdalena, mirador privilegiat de tota la plana de l’Empordà i del Pla de l’Estany.

Deixat el mirador, un entramat de camins i petites sendes forestals ens portaran fins al Turó de ca n’Alzina. Aquí gaudirem d’un merescut avituallament tot contemplant al nostre davant la muntanya del Mont.

Passat el refrigeri començarem la rapidíssima tornada cap a Maià. Primerament serà un descens trepidant dintre del bosc per acabar amb una arribada de pista que pot ser la delícia de les “llebres” o el malson dels qui no els quedi pila.

Endavant les atxes! No us guardeu cap bala a la recambra! Ja tindreu temps de carregar amb el bon esmorzar que trobareu a la tornada al camp de futbol.

Gassss!

Perfil i Avituallaments

Perfil Sprint cursa MontcalRun 2022
Powered by Wikiloc

MITJA

21 Km 1200+

Aquesta mitja marató de muntanya porta el segell de qualitat propi de la MontcalRun. Amb els seus 21 km s’enfila fins al cim del Mont perquè puguem gaudir de les vistes i de la companyia d’en Cinto.

Aquest any hem triat per pujar els corriols de pujada del Segueró per després continuar guanyant alçada per l’obaga de la cara nord de Falgars. D’aquesta manera arribarem al cim per l’ombrívola fageda del Bac del Soler.

Un cop avituallats començarem el llarg descens fent tota una marrada a la muntanya que ens portarà fins a descobrir l’espectacular i salvatge Pas del Llop a la cara est del Mont.

L’espectacular descens, recentment batejat com la “via directe”,  ens portarà fins als peus del Castellot on farem un gir per anar a visitar les fotogèniques Esquerdes de les Aranyes del Pelut.

Guardeu-vos un xic de forces, ja que com a novetat d’aquest any, els últims quilòmetres de la Cursa ens faran pujar fins dalt del Montcal pel recentment recuperat corriol del Bac de la Cal. A partir d’aquí ja només ens quedarà retornar a Maià a través dels boscos de Can Hospital.

Gassss a la Mitja!!

Perfil i avituallaments

Perfil i avituallaments cursa de muntanya MontcalRun ciruit Mitja
Powered by Wikiloc

Encara hi poden haver petites modificacions al circuit el dia de la cursa.

Powered by Wikiloc

MARATÓ

40 Km 2300+

Sense cap mena de dubte aquesta Marató és una aposta clara i ferma de la MontcalRun per fer-nos endinsar dintre del territori de l’Alta Garrotxa. Un bast territori calcari. Amb el sobrenom de terra aspra i de mala petja, abasta les terres de les garrotxes, l’Empordà i el Ripollès, fins a arribar als territoris de la Catalunya Nord. Un autèntic paradís del Trail, encara desconegut i verge.

Amb els seus 40 km i 2300 metres positius ens portarà dalt del Puig de Santa Magdalena (331 m), a visitar en Cinto a la Mare de Déu del Mont (1124 m), al cim de l’oblidada Tossa d’Espinau (1089 m) i al desconegut i inexpugnable Puig del Malveí (1021 m).

I de tornada al poble, com no podia ser d’una altra manera, pujarem dalt del Montcal (545m) que dona nom a Maià.

Gasssss a la Marató!!

Perfil i avituallaments

Perfil Marató MontcalRun 2022
Powered by Wikiloc

Encara hi poden haver petites modificacions al circuit el dia de la cursa.