Club Pedal Maià – Passat, present i futur

Passat, present i futur

El Club Pedal Maià va començar com un grup d’amics que només practicava la BTT, però el temps passa i les coses van evolucionant.

I com no podia ser d’una altra manera el Pedal Maià de fa 25 anys té molt poc a veure amb el de l’actualitat.

Al llarg dels anys Pedal Maià ha anat transformant-se en un grup més nombrós i heterogeni que ha diversificat les disciplines esportives que s’hi practiquen i, fins i tot, ha començat a posar la mirada en altres activitats de caire més social i cultural.

El primer canvi important, que va fer la seva tímida aparició fa uns 15 anys, va ser la bicicleta de carretera.

L’arribada a Pedal Maià de membres “carreterus” ens ha transformat a tots i, actualment, podem veure els maillots del nostre club tan en els corriols més tècnics de la Garrotxa com rodant per les carreteres de la comarca i rodalies.

Tot i això la gran transformació que s’està vivint a Pedal Maià ha arribat de la mà del boom del running.

S’han incorporat al club nous membres que tenen el córrer com el seu esport principal, ja sigui per asfalt o per la muntanya. I al mateix temps molta gent ha començat a complementar la bicicleta amb les wambes.

Això ha fet que ja portem dos anys organitzant la Cursa de Muntanya MontcalRun i que aquest any ja estiguem treballant per materialitzar la tercera edició.

La secció de córrer dels montcalrunners ha aparegut amb molta força a Pedal Maià i està fent que el que va començar com un club ciclista ara podem dir orgullosos que es tracta d’un club esportiu en plural.

Resumint, podríem dir que a Pedal Maià ens estem reciclant en les modalitats, disciplines i maneres d’entendre l’esport. I que tenim les portes obertes a tots els amants de l’esport de la Garrotxa i de les comarques veïnes.