Monestir de Sant Pere de Casserres

Anna Tubert Tulsà (@annatutuart)

Gestora cultural, escriptora i exploradora.

Sant Pere de Casserres🌄 Avui et proposo una mini ruta al monestir de Sant Pere de Casserres (Les Masies de Roda, Osona), des de la urbanització de Fussimanya.

Es pot fer en una hora i quart, aproximadament.

➡️La sortida és just sota el restaurant de la urbanització, seguint la pista que baixa fins la casa de La Vall. D’allà s’inicia la ruta seguint els cartells que indiquen cap al monestir.

 

Indicació Sant Pere de Casserres

🌳Passem, baixant, pel mig del bosc. Creuem el torrent de l’Infern. Tornem a pujar. Seguim per una pista. Pugem una mica més fins a trobar la carretera, que creuem, seguint les indicacions del sender al monestir. A partir d’aquí gaudim de molt bones vistes del monestir vorejat pel riu Ter i de la vegetació. I arribem al monestir!

 

Absis Sant Pere de Casserres

 

🏛️ És un monestir benedictí, l’únic d’Osona, del segle XI, construït al lloc on ja hi havia un castell, documentat el segle IX, amb una capella dedicada també a Sant Pere. S’hi conserva el claustre, l’scriptorium i altres estances, característiques dels monestirs. El seu emplaçament, en un promontori vorejat pel riu Ter, li dóna un encant especial. .
💀S’hi conserven unes tombes antropomorfes del segle X.

Claustre Sant Pere Casserres
Claustre Sant Pere Casserres

Feu un comentari