Article de la revista Maliana, juliol 2019

NOUS HORITZONS A PEDAL MAIÀ

Ja fa un parell d’anys que s’estan començant a veure canvis importants al Club Pedal Maià. Per una banda, el 2017 l’històrica Marxa de BTT MontcalBike es va celebrar oferint una tímida mitja marató de muntanya als seu participants i el 2018 aquesta tímida mitja marató, agafà el nom de MontcalRun, i ja pujà fins dalt de la Mare de Déu del Mont, i paral·lelament també va nèixer la MontcalKids per als infants.

Però és aquest 2019 que els canvis comencen a agafar unes dimensions ja més palpables i Pedal Maià comença a donar gas cap a una redefinició del Club i de les seves activitats. La gent ja no només pedala amb la btt, també pedala amb la bicicleta de carretera. Però per si no fos poc el matís, la gent també ha començat a córrer, tan per muntanya com per asfalt. I a tot això li hem de sumar l’entrada al Club de jovent del poble que ja ha vist durant tota la vida els maillots de Pedal Maià. El temps passa i les coses evoluciones.

A principi d’any es posen en funcionament nous perfils a les xarxes socials tan de Pedal Maià, com de la part del Club de running que anomenem MontcalRun. I quasi al mateix temps el mític blog de Pedal Maià es substituït per una moderna pàgina web, www.pedalmaia.cat.

A principi de primavera es formen dos equips de córrer i de bici, compostos quasi en un 80% per membres del Club, que participaran a les curses solidàries Oncotrail i Oncobike de la Fundació Oncolliga Girona. I al mateix temps es fa una tirada nova d’equipacions de bici amb els colors del Pedal Maià i també d’equipacions de córrer.

El maig participem a la II edició de la Fira de l’Ou. Presentant els nostres equips solidaris i pitgem el peu a fons de cares a la renovada III edició de la Cursa de Muntanya i Caminada Popular MontcalRun. Allà mateix a la Fira, obrim inscripcions als participants i comencem una agresiva campanya publicitària per explicar a tothom que la MontcalRun s’ha separat del dia de la MontcalBike i que l’oferta per al 7 de juliol va més enllà d’una cursa de córrer i dóna cabuda a poder passar un dia en família a Maià de Montcal.

Passat ja el diumenge 7 de juliol, ens omple d’orgull i satisfacció poder dir que aquesta edició de la MontcalRun va ser un èxit absolut. Vam aconseguir que més de dues-centes persones es clavessin un dorsal, entre caminaires i corredors dels tres circuits. A part una vintena de nens van participar de les activitats de la MontcalKids i van ser moltes les famílies que van passar el matí a Maià, entre curses, activitats infantils, classe de balls de carrer a càrrec de la Betty Alcayde, esmorzar de brasa i tiquet per la piscina. Era un diumenge rodó a Maià.


“Són les 6:30 quan els primers autos comencen a aparcar al pàrquing i tímidament s’apropen corredors a preguntar si poden recollir ja el dorsal. El sol comença a despuntar i la temperatura ja marca que no ens donarà cap tipus de treva. El dia es presenta tòrrid.
7:30 del matí. Hi ha tres cues enormes que surten de les taules de les inscripcions, gent de per tot i no paren d’arribar nous cotxes als aparcaments. Ja podem dir ben alt que la calor no ha espantat als corredors, i que la MontcalRun té corda per continuar ben viva els pròxims anys.
7:55 Els més tardans encara són al camp de fútbol fotografiant-se al photocall, novetat d’aquest any, que hem d’agrair a en Xavi i la Blanca. Segurament avui en aquest photocall si hagin fet més fotos que en tota la història de Maià junta. A fora el camp de fútbol l’arc de sortida ja està ple de corredors, que amb cara de nervis i impaciència esperen el llançament del petard.
8:00 Sona l’esclat del coet i més de dues-centes persones comencen a córrer ràpidament carretera avall. Molts faran una circuit curt i ràpid que els portarà fins al Segueró. D’altres enfilaran fins la cota 700 del Mont. I els més valents faran una visita a en Cinto, per després començar una llarga baixada que els durà de nou al poble havent voltat la cara nord de la Mare de Déu pels Saiols i havent utilitzat pel descens el camí recuperat per l’ocasió del Serrat de la Pina, o dit també el corriol del Tanca la Porta.
10:10 Ja tenim complets els podis masculins i femenins dels circuits curt i mitjà. Fins hi tot ja s’ha donat els premis del circuit curt. De cop i volta, amb un avançament d’un quart d’hora respecte als horaris previstos, arriba el primer corredor de la llarga. Per la facilitat i rapidesa amb la que córrer sembla que no s’hagi ni cansat. Hauran de passar 10 minuts abans no arribi el segon classificat i quasi una hora abans no comenci a entrar el gruix gran de participants de la llarga. Un autèntic crack aquest noi!
12:15 Els últims corredors ja han arribat. El camp poc a poc es comença a buidar de gent. Les mirades de complicitat dels organitzadors delaten una sensació dolça de feina ben feta, ara ja quasi acabada. Els comentaris dels pocs participants que encara resten per allà són tots positius i la majoria expliquen les seves gestes desafiant la calor i la duresa de prova.
13:30 El sol castiga amb duresa l’herba del camp, ja només quedem uns pocs. Lentament anem marxant d’aquell escenari, ara inhòspit, i ens emportem a casa les cares de satisfacció dels participants al passar per sota l’arc i els somriures al explicar les seves batalletes entre glops de cervesa i mossegada del merescut entrepà de botifarra.
A tots ens ha quedat clar que la Cursa de Muntanya MontcalRun ha nascut per fer un llarg camí com la seva germana gran MontcalBike.”


Ara a l’agost ens agafarem unes merescudes vacances. Però no deixarem d’entrenar, ja que tenim la vista fixada a l’octubre. El primer cap de setmana d’aquest, correrem els 100 km de la Cursa Solidària Oncotrail amb l’equip MontcalRun#lluitariguanyar. I el tercer cap de setmana farem els 200 km amb btt de la cursa també solidària Oncobike sota la samarreta de l’equip Baixa Garrotxa Team.
Aquest projecte solidari d’aquestes dues curses també es nou d’aquest any. Tots els indicis apunten que hi haurà una continuïtat de Pedal Maià en la participació en aquests esdeveniments esportius amb finalitats solidàries contra les malalties oncològiques.

I després d’un any atapeït de curses, fires, novetats tecnològiques, concursos a la Mare de Déu del Mont i suades varies, ja només ens quedarà celebrar la XXII edició de la MontcalBike. Aquesta ja us anunciem que serà el diumenge 24 de novembre i que enguany tindrà una novetat important. En els dos circuits més llargs es respectarà totalment la fama de cursa de btt molt corriolera i tècnica. Però al mateix temps oferirem un tercer recorregut, que sigui de bon ciclar i de nivell fàcil, pensat perquè el puguin fer famílies sense un gran nivell de btt.

Així doncs no us ho penseu! deixeu la mandra al sofà, infleu la bicicleta, poseu-vos aquelles sabatilles oblidades, i sortiu a fora en calça curta a fer esport amb nosaltres.

Gaaaasssssssssss

Feu un comentari